University Music School Expansion
Daly Genik Architects
Summer Internship 2007

This project accommodates the changing needs of a university world music program seeking to grow its facilities for expanding studies, to incorporate new technology, and to engage the public more effectively. Daly Genik’s architectural strategy was to break a series of rambling buildings into distinct areas connected by courtyards and common spaces, creating a music campus within the larger campus. Highlights of the project include a new, more visible entry and prismatic windows facing the sidewalk, allowing visitors to glimpse performance and practice spaces. A central garden connects to a new, naturally-ventilated, sky-lit commons, which brightens the once-dark corridor and provides improved circulation.

As a summer intern, my role was to assist a team with the production of a large scale basswood and Plexiglas model of the expansion and rehabilitation of the school. This involved several iterations, as the firm generates its designs from both drawings and working models. I also researched world music program performance space needs and assisted with the distribution of program square footages throughout the facility.

Model showing new wing

Model showing existing building

Detail of new performance spaces

Detail of new entrance